DESBALENTIEN

Des Balentien werd geboren op Curaçao en verhuisde naar Nederland toen ze elf maanden oud was. Ze groeide op tussen huiselijk geweld en met ouders die beide verslaafd waren aan Cocaïne. Nadat haar moeder hertrouwde, woonde ze van haar 16e tot 18e in Indonesië en keerde toen weer terug. Ze voert als slogan YouGottaBelieve (YGB). Dit is een aansporing aan jongeren en haarzelf om in zichzelf te geloven. Hoewel gelovig, is het niet haar doel om te bekeren.

In 2009 begon ze met haar entertainmentbedrijf Miracles, met het doel jongeren te inspireren door middel van opleiding, mode, entertainment, coaching en ondernemersvaardigheden. De start werd ingeluid met de organisatie van een clubavond in het Amsterdamse Akhnaton. Dit terugkerende evenement werd tot circa 2014 beschouwd als de meest succesvolle clubavond voor middelbare-schooljongeren in Amsterdam.

In februari 2015 besteedde NPO SPIRIT een reportage aan haar rol als inspiratiespreker op scholen en via haar YGB-vlog. De teller van haar Facebook-pagina stond op dat moment op rond 7000 likes. In februari 2016 was ze de hoofdgast in het programma De Ochtendkus van de NCRV. Hierin sprak ze over haar leven, waaronder over het moment toen haar broer door zestien kogels was getroffen. De nachtelijke operatie begeleidden zij en haar moeder met gebeden en de succesvolle afloop sterkte haar in haar geloof. In november 2016 hield ze een toespraak en interview in Tegenlicht Meet Up van de VPRO in Pakhuis de Zwijger.

Als rapper werkt ze onder haar eigen naam en als PowerPuffDesss (ook -Girl). Haar muziek is te horen via verschillende digitale kanalen. Met The PowerPuffs had ze een hitsessie in 2011 via Zonamo Underground die meer dan 400.000 maal werd bekeken. Verder was ze onder meer in 2016 te zien in een Bam Sessie en haar solo Zonamo Underground sessie.

In 2016 bracht ze een video uit via haar YouTube-kanaal, waarin ze premier Rutte aanspreekt op zijn ambtseed Zo waarlijk helpe mij God almachtig. Ze roept hem op tot spiritueel leiderschap. Ze reageert hiermee op Rutte’s uitspraak tuig van de richel naar Hoodvloggers die in Zaandam in opspraak waren geraakt. Deze video werd binnen enkele weken meer dan 100.000 maal bekeken.

Des Balentien: “Een reeks heftige gebeurtenissen in mijn leven leidde tot mijn ‘wake-up call’. Vanaf dat moment besloot ik alles op alles te zetten om mezelf te verbeteren. Ik kwam tot de ontdekking dat alles begint met geloven in jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat ik geroepen ben om de onderneming YGB op te richten om een verschil te maken in deze generatie. Wij groeien op in een tijd met de verkeerde perspectieven over het leven en een vertekend beeld van de dingen die echt belangrijk zijn. Met YGB zet ik me in om dit te doorbreken”.

Des Balentien wil mensen bemoedigen en inspireren om het beste uit hun leven te halen. Hiervoor gebruikt ze onder andere haar brede interesse en talenten in muziek, theater en mode. Centraal staat haar passie om te spreken, hetzij tijdens een één-op-één sessie, via coaching of in een zaal met honderden of zelfs duizenden mensen, tijdens een seminar of congres.

YouGottaBelieve is een slogan afkomstig uit de eerste onderneming van Des Balentien. Haar slogan is sindsdien getransformeerd in haar lifestyle en heeft zich gevormd tot een volwaardig bedrijf wat tevens als platform voor de mens fungeert.

Contact

YouGottaBelieve heeft samengewerkt met o.a.

“YGB, It’s more than a slogan. It’s A Lifestyle.

Des Balentien